LinkedIn ή Facebook?

LinkedIn ή Facebook?

Να ένα ερώτημα που απασχολεί πολλούς επαγγελματίες και μη.Η απάντηση? Και τα δύο!Για να καταλάβουμε όμως το γιατί,θα πρέπει να δούμε τις ομοιότητες και της διαφορές από αυτά τα δύο Social Networks.

 

 

 

 

Facebook:

Αυτό το τόσο δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτύωσης,απαριθμεί τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο,περίπου 4,5 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Ελλάδα!Τι σημαίνει αυτό? Αυτό που κατάλαβαν και πολλές επιχειρήσεις μόλις άρχισε να εξαπλώνετε: Μία μεγάλη ευκαιρία να χτίσουν ένα μεγάλο κομμάτι της πελατειακής τους βάσης μέσω αυτού του δικτύου δημιουργώντας μια fun page,ένα group ή profil.Εμείς συνιστούμε το πρώτο. Μία εταιρία που έχει fun page στο facebook και δέχεται σχόλια και απόψεις άπο τους πελάτες ήεπισκέπτες της και απαντάει σε αυτά,έχει ανοίξει μια καινούργια πόρτα,έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό της και είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο μέσος καταναλωτής.Χαρακτηριστικό είναι το case study των Starbucks,το οποίο και με τη βοήθεια της διαφήμισης facebook έχτισε ένα διαδικτυακό κοινό 36 εκατομμυρίων ανθρώπων(!) και αύξησε τους πελάτες του κάτα ένα εκατομμύριο,αναρτώντας συνεχώς προσφορές,νέα προιόντα,διαγωνισμούς κ.οκ.

Στα αρνητικά του facebook είναι ότι δεν είναι τόσο επαγγελματικό και ο καθένας μπορεί εύκολα να δημιουργήσει μία fun page για οτιδήποτε θέλει,κάνοντας έτσι το facebook ένα τεράστιο "διαδικτυακό καφενείο" με αμφιβόλου προελεύσεως πρόσωπα και ψεύτικα profil,άλλα αυτό είναι αναμενόμενο σε ένα παγκόσμιο δίκτυο τέτοιων διαστάσεων το οποίο είναι ανοικτό προς όλους!

 

LinkedIn:

Αντίθετα με το Facebook,το linkedIn είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο αυστηρά Επαγγελματικό με αυστηρούς κανόνες και δικλείδες ασφαλείας ώστε να εξασφαλίζεται η επαγγελματικότητα του. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 500 χιλιάδες χρήστες,οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων,εργαζόμενους,άλλα και επαγγελματίες άνεργους που καταχωρούν το βιογραφικγό τους το οποίο είναι ανοιχτό στις επιχειρήσεις,ώστε να έχουν πιθανότητες να βρουν τη δουλειά που ονειρεύονται.

Και εδώ,όπως και στο facebook,η κάθε εταιρία ή ο κάθε επαγγελματίας μπορεί να ανοίει την σελίδα της εταιρίας του(company page λέγεται εδώ) όμως με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια.Για παράδειγμα,θα πρέπει αυτός που θα ανοίξει την Company Page να είναι χρήστης του Εταιρικού e-mail της εταιριας και να μπει να το επιβεβαιώσει,καθώς επίσης να έχει στο profil του δηλώσει ότι εργάζεται για τη συγκεκριμένη εταιρία και να έχει πάνω απο 20 Connections!Αρκετά αυστηρό όπως βλέπετε,άλλα αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει απο το facebook και κάνει πιό έγκυρο το linkedIN.

Στα μείον του? Έχει ακόμα πολύ λίγους χρήστες στην Ελλάδα,είναι πιό δύσκολο στη χρήση,άλλα επιβάλλεται αν έχετε συνεργασία ή πελάτες στο εξωερικό,όπου είναι πολύ διαδεδομένο,ειδικά σε χώρες της ΒΔ Ευρώπης και Αμερικής.

 

Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγουμε και στην απάντηση που θέσαμε στο αρχικό μας ερώτημα!Εϊναι και τα δύο εξίσου απαραίτητα και θα πρέπει να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά για να έχουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος!

Σχολιάστε!

Δεν βρέθηκαν σχόλια.

Νέο σχόλιο